Terepasztal Vezérlés Galéria Egyéb  

2007.05.16. TrainController működése

Ezzel a rövid filmmel szeretnék ízelitőt nyújtani azok számára, akik még nem láttak számítógép által vezérelt digitális üzemmódot. A videó első részében lehet látni, amint a Desiro a programnak megfelelően az "S" kanyar végéhez felhúz, majd rövid várakozás után visszatér az alapszint első vágányára. Közben a jelzőket, lámpákat és a sorompókat is automatikusan vezérli.

A második részben a programot lehet nyomon követni a képernyőn, valamint a kis ablakban pedig a hozzá tartozó vonatmozgást.

Videó lejátszása
 
2007.01.21. Útátjáró automatika tesztje

A hétvégémet ismételeten a terepasztalomnak szenteltem. Az "S" kanyarban elhelyeztem az útátjáró mechanikáját és elektronikáját. Ezek egy pár Viessmann 5700 katalógus számú sorompóból, egy pár Busch 5958-as katalógus számú villogtató elektronikával ellátott fényjelzőből és egy Viessmann 5552-es katalógus számú reléből tevődnek össze. A szerelés után elkészítettem a működés közbeni videót.

Videó lejátszása
 
2006.04.18. Automata üzemmód az "S" kanyarban

A hosszú hétvégén - már amennyire egyéb feladataim engedték - ismét a terepasztal folytatásával foglalkoztam. Az ősszel abbahagyott pálya "S" kanyarjának elektromos bekötését végeztem el, amely sajnos nem is volt olyan egyszerű. (Egy sorkapcson egymáshoz nagyon közel lévő sinpár két vezetéke a szigetelésen keresztül(!?) ellenállásként működött, így a foglaltság jelző mindíg foglalt szakaszt jelzett. 5 óra alatt találtam meg a hibát...) Ezt követően a számítógépes programban elkészítettem a vezérlést, és a beállításokat. A tesztet követően pedig elkészítettem az emlék videót... A vonatok mozgását csak a számítógép vezérelte. Érdemes megfigyelni a vonatok pontos megállását!

Videó lejátszása
 
2006.02.10. Gyerekek játéka...

Gyermekeim nagyon élvezik ha az étkezőben két excentrikus ellipszis pályát építek nekik egy kereszt váltóval. Így mindketten egyszerre játszhatnak. Külön élvezet számukra a hang, valamint a világítással felszerelt személykocsik. De úgy gondolom, hogy a videó magáért beszél...

Videó lejátszása
2005.06.15. BTTB Nohab hanggal

Berliner TT Bahnen Nohab mozdonyba épített digitális hangdekóder készítése után készült videó. A hangdekóder beépítésének leírása itt tekinthető meg.

Videó lejátszása