Terepasztal Vezérlés Galéria Egyéb  

2022.12.30. MTB M41 Csörgő hang beszerelése

2022 őszén Lipcsében az elsők között vásároltam meg az MTB M41 Csörgőjét. Sajnos nem nagyon lehet hozzá megfelelő hangdekódert (plux16) kapni hanganyaggal együtt, de szerencsére a Digitools elkészítette. Két ünnep között sikerült megvásárolnom és be is szereltem. A szerelés lépéseiről és az első próbáról készült a videó.

Videó lejátszása
 
2021.12.19. Klingenberg-Colmnitz állomás

2021 decemberében a Lipcsében vett mozdonyokat és kocsikat teszteltem. Úgy döntöttem, hogy készítek róla egy rövid videót is, hiszen a jelen állapotában még nem volt látható a Klingenberg-Colmnitz állomás.

Videó lejátszása
 
2007.05.16. TrainController működése

Ezzel a rövid filmmel szeretnék ízelitőt nyújtani azok számára, akik még nem láttak számítógép által vezérelt digitális üzemmódot. A videó első részében lehet látni, amint a Desiro a programnak megfelelően az "S" kanyar végéhez felhúz, majd rövid várakozás után visszatér az alapszint első vágányára. Közben a jelzőket, lámpákat és a sorompókat is automatikusan vezérli.

A második részben a programot lehet nyomon követni a képernyőn, valamint a kis ablakban pedig a hozzá tartozó vonatmozgást.

Videó lejátszása
 
2007.01.21. Útátjáró automatika tesztje

A hétvégémet ismételten a terepasztalomnak szenteltem. Az "S" kanyarban elhelyeztem az útátjáró mechanikáját és elektronikáját. Ezek egy pár Viessmann 5700 katalógus számú sorompóból, egy pár Busch 5958-as katalógus számú villogtató elektronikával ellátott fényjelzőből és egy Viessmann 5552-es katalógus számú reléből tevődnek össze. A szerelés után elkészítettem a működés közbeni videót.

Videó lejátszása
 
2006.04.18. Automata üzemmód az "S" kanyarban

A hosszú hétvégén - már amennyire egyéb feladataim engedték - ismét a terepasztal folytatásával foglalkoztam. Az ősszel abbahagyott pálya "S" kanyarjának elektromos bekötését végeztem el, amely sajnos nem is volt olyan egyszerű. (Egy sorkapcson egymáshoz nagyon közel lévő sinpár két vezetéke a szigetelésen keresztül(!?) ellenállásként működött, így a foglaltság jelző mindíg foglalt szakaszt jelzett. 5 óra alatt találtam meg a hibát...) Ezt követően a számítógépes programban elkészítettem a vezérlést, és a beállításokat. A tesztet követően pedig elkészítettem az emlék videót... A vonatok mozgását csak a számítógép vezérelte. Érdemes megfigyelni a vonatok pontos megállását!

Videó lejátszása
 
2006.02.10. Gyerekek játéka...

Gyermekeim nagyon élvezik ha az étkezőben két excentrikus ellipszis pályát építek nekik egy kereszt váltóval. Így mindketten egyszerre játszhatnak. Külön élvezet számukra a hang, valamint a világítással felszerelt személykocsik. De úgy gondolom, hogy a videó magáért beszél...

Videó lejátszása
2005.06.15. BTTB Nohab hanggal

Berliner TT Bahnen Nohab mozdonyba épített digitális hangdekóder készítése után készült videó. A hangdekóder beépítésének leírása itt tekinthető meg.

Videó lejátszása